Death Note 1. ve 2. Bölüm İnceleme

 Death Note, Japonya'da Tsugumi Ooba tarafından yazılıp Takeshi Obata tarafından resimlenen bir mangadır. On yedi yaşındaki lise öğrencisi Light Yagami'nin, bir şinigaminin düşürdüğü doğaüstü bir defteri bulup kendini nasıl "Yeni Dünyanın Tanrısı" yaptığını anlatır.

Bugün başladığım (03.04.2022) Death Note (Desu Noto) animesinin 1. ve 2. bölümünü inceleyeceğim.


death note


Shinigami bölgesinde sıkılan ölüm meleği olan Ryuk ölüm defterini (Death Note) insanların dünyasına düşürür. Defter, Light Yagami'nin bulunduğu liseye düşer ve Light'ın dikkatini çeker. Light Death Note'un arkasındaki talimatları okurken bunun bir eşek şakası olduğunu düşünür. Ama merakına yenilip defteri alır. Eve gidip defteri denemek ister. Televizyonda çocukları rehin alan bir suçluyu görür ve ismini deftere yazar. 40 saniye geçtikten sonra rehin alınan çocuklar içeriden çıkmaya başlar ve adam ölü bulunur. Light  bunun tesadüf olduğunu düşünür. Dışarı çıkarken tekrar dener bu sefer bir kadını soymaya çalışan adamın ismini ölüm nedeni ile birlikte yazar ( trafik kazası ) süre dolduktan sonra adama bir kamyon çarpar ve adam ölür. Light artık Death Note'un gerçek olduğunu anlar. Beş gün geçmiştir. Light deftere bir çok suçlu ismi yazmıştır. Ryuk insanların dünyasına defterini düşürdüğü için uçarak gider. Light'ın yanına gelen Ryuk, Light'ın onu beklediğini söyler. Ryuk şaşırır, bu kadar çok isim yazan birini görmemiştir. Light defterin bir ölüm meleğine ait olduğu biliyordu. Bunun bir bedeli olup ne olduğunu Ryuk'a sorar. Ölüm defterini kullanan herkes öldükten sonra cennet veya cehenneme gidemeyecektir. Bu sırada Light'ın annesi elma getirmişti. Ryuk'u sadece ölüm defterine dokunanlar görebildiği için annesi Ryuk'u göremedi. Ryuk elmaları bir güzel gömdü. (elma önemli) Light dünyadaki suçluları öldürüp bu dünyanın tanrısı olmak istiyordu. Light hapishanedeki veya daha yakalanamayan suçluların hepsini deftere yazıp öldürüyordu.

Light deli gibi isim yazmaya devam ediyordu. Artık tanınan bir katil Kira olarak biliniyordu. Odaya kız kardeşi girdi. Ryuk'da Light'a dikkatli olmasını söyledi. Çünkü deftere dokunan herkes Ryuk'u görebilirdi. Bunu duyan Light bir düzenek yapmaya başladı. Kalp krizinden ölenler çoğalınca dünya ayaklandı. Bazıları sadece suçlular öldüğü için Light'ı savunurken bazıları da cinayet cinayettir diyordu. Bu olayın çözülmesi için görevi L adında birine verildi. L'in gerçek adı, yüzü ve yeri bilinmiyordu. L, gerçekleştirdiği bütün davaları başarıyla tamamlayan uluslararası bit dedektiftir. Light düzeneği bitirmişti. Çekmecesine gizli bir bölme yapmıştı gizli bölme alt taraftaki delikten, yalıtkan olan kalem kartuşu ile açılıyor eğer üst taraftan zorla açılırsa kurulan düzenek sayesinde defter yanıyordu. Bu sırada L, Kira'nın (Light) Japonya'da olduğunu düşünerek Japonlardan yardım istedi. Televizyondan yayın yapan İnterpol, L'i televizyona çıkarmıştı. Yüzünü hiç görmediğimiz L karşımızdaydı. Cinayetlerden sorumlu olan kişi Kira'dır, seni bulacağım, senin yaptığın şey kötülükdeyip Light'ı kışkırttı. Light hemen deftere LIND L. TAILOR yazarak televizyondaki kişiyi öldürdü. Ama gerçek L aslında televizyondaki değildi. Televizyondaki kişi bugün öldürülecek olan bir suçluydu. L, Kira'nın insanlara dokunmadan onları öldürebildiğini artık anlamıştı. L, Kiraya hadi beni de öldür demesine rağmen Kira, L'in tam ismini bilmediği ve yüzünü görmediği için L'e bir şey yapamıyordu. Televizyondaki bu yayının tüm dünyada yayınlandığı sanılsa da öyle değildi. L, ilk kalp krizi vakasındaki adamın önemli bir adam olmadığını sadece Light'ın denemek için yaptığını biliyordu ve bu adamın  haberi de sadece Japonya'da yayınlanmıştı Bunu bilen L İnterpolun yayınını sadece Tokyo'nun Kanto bölgesinde yayınlanıyordu Kanto bölgesinin olması nedeni ise en fazla nüfusa sahip olması. L artık Light'ın Japonyada yaşadığını biliyordu. Kira seni ölüme yollamam o kadar da uzun sürmeyebilir




L sizce de çok zeki değil mi ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar